Balans | If not now - then when?

If not now – then when?

Annons

Balans

9dd2726c327b11e392d022000a1fcc15_8
Off vs on-season.

Har funderat länge om – och hur – jag ska skriva det där inlägget. Jag kämpar väldigt hårt med balans i livet, och kanske i synnerhet med maten. Off season hetsäter jag och går runt som på bilden till vänster – konstant foodbaby och allmänt ur form. Jag trivs inte direkt med formen, men när jag väl går runt med babymage för jämnan hamnar jag i något slags mode där jag äter allt. Hela tiden. Det spelar ingen roll om jag är hungrig, mätt, sugen, osugen – I will eat that shit. 6000 kcal per dag är ingenting.

Hur är det då på diet för mig? Well. Som jag skrivit i tidigare inlägg – all or nothing. Om jag off season blir avtrubbad och äter allt, blir jag on season extremt självkritisk. Jag räknar alla kalorier och ligger hellre lägre än att hamna det minsta över utsatt kalorimängd. Rent logiskt vet jag att några kalorier hit eller dit gör detsamma fysiologiskt – men psykiskt. Jag måste vara stenhård för att inte hamna i hetsätar-mode. Så känns det i alla fall. Det svåraste för mig just nu är helt enkelt att inte tappa kontrollen åt andra hållet.

Efter dieten kommer jag säkerligen släppa hämningarna någon vecka – därefter ska jag verkligen, verkligen kämpa för att varken över eller underäta. Balans. Jag är knappast ensam, varken i fitnessvärlden eller övriga världen, med dessa problem. Jag tycker dock det är fantastiskt viktigt att visa omvärlden att bara för att man inte delar allt så betyder det inte att det inte finns där. Alla har sina egna demoner att bekämpa, olika förutsättningar och livssituationer.

Ramblings out! Trevlig helg folkzz

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Tack för att du finns och visar oss vanliga dödliga att även de snygga, vältränade tjejerna också fungerar normalt. Tänk vilken bättre värld det skulle vara om fler var som du och visade hur livet verkligen är, ibland upp och ibland ned. I mina ögon har du redan vunnit det bästa priset av dem alla  och det är din fina personlighet! Kramar

  1. hypermuse

   Tack, underbara fina Linda! Tänker på dig ofta och saknar våra prommisar. Du är en av mina största inspirationer och förebilder, och det har du varit så länge jag minns. Världens bästa! Kram!!

 2. Veronica "Vera"

  Starkt av dig att ta upp det många (framför allt kvinnor) brottas med, har varit i “branschen’ och vet att många inte klarat av pressen och hamnat i ett matmissbruk som är svårt att ta sig ur.. Kämpa på och hoppas verkligen du hittar balansen? Kram

  1. hypermuse

   Jaa tack snälla du. Det är tungt men viktigt att visa tycker jag. Finns så många som brottas med stora svårigheter och problem i det tysta. Personer som annars hade kunnat få hjälp!

Annons
stats