Att ta striden/att inte följa flocken | If not now - then when?

If not now – then when?

Annons

Att ta striden/att inte följa flocken

bdag

För er som följt min blogg några månader vet att jag var i lite i stormväder när jag och en välkänd fitnessprofil hamnade i en relativt vild “diskussion”.

Jag har inte slutat “käfta emot” eller “mopsa” (som en del beskriver det) efter det – tvärtom. Ibland är det fruktansvärt psykiskt påfrestande att vara ensam i en diskussion där alla är eniga och nästan slåss om att få överbevisa dig, kliva på dig och trycka ner ditt självförtroende. Idag sa dock en av mina föreläsare på TP en mycket tänkvärd sak; nämligen att de som är säkrast – de som vet allting med 100 % säkerhet – ofta är de som vet minst. De kommer göra dig osäker eftersom de är så säkra på sin egen åsikt. Det kan vara enskilda personer, föreningar eller grupper av människor. Det kan vara din granne eller din tränare. Poängen är att inte låta sig bli trampad på, att inte låta deras överlägsna säkerhet och sina “det bara är så” göra dig osäker, göra att du backar undan. En del ämnen är fruktansvärt känsliga, och trycker du på fel tår kan du också räkna med konsekvenser – i synnerhet om du är ung och MINSANN inte har något att komma med.

Jag menar inte att jag kan och vet allt – verkligen inte! Men att applicera kritiskt tänkande och att inte köpa varenda status och inlägg jag ser, det är i alla fall för mig givet. Förhoppningsvis gör ni detsamma när jag skriver saker, och förhoppningsvis är ni inte heller sena på att rätta mig om jag är ute och cyklar någon gång. Det värsta jag skulle kunna tänka mig är att leva mitt liv in ignorance för att ingen vågade säga emot! Var lite provokativ och rör om i stelnade grytor. Inte för att starta bråk eller trycka ner någon, nej. För att människor som blint följer sällan ser. För att inte vara ett får i flocken. För att utmana gamla vedertagna “sanningar”.

Peace out och trevlig helg folks!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats