Du kämpar ju inte | If not now - then when?

If not now – then when?

Annons

Du kämpar ju inte

augvssept
När man inspekterar sin form dagligen är det lätt att bli väldigt “hemmablind” och faktiskt inte lägga märke till sin progression. Jag har tyckt att det inte har hänt just någonting sedan augusti, trots att siffrorna efter alla mätningar talar sitt tydliga språk för motsatsen. Lägger man däremot två bilder mot varandra – well. Den visuella boosten gör helt klart sitt för motivationen!

Jag har fått lite kritik, eller “tips” att jag borde skära ner på kolhydraterna och köra daglig cardio. Jag kör ju uppenbarligen inte “hårt nog” eftersom jag inte plågas konstant, mår illa av hunger, sliter sönder kroppen och fuckar metabolismen. Jag kommer aldrig utsätta kroppen för en svältdiet med överdriven konditionsträning. Det är inget fel i cardio, men jag prioriterar alltid min styrketräning före. Kör du kondition före ett styrkepass så hämmas till exempel proteinsyntesen för muskelbygge…knappast opti 😉 Kolhydraterna ger mig energin att istället orka ge järnet på mina styrkepass istället. Jag föredrar tunga basövningar och kör hellre hiit-intervaller då och då för att sätta igång fettoxidationen.

Sen att jag inte plågas – well. Jag får cravings precis som alla andra. Jag fryser och är trött. Det är normalt! Det dock lååångt ifrån alla dagar. De allra flesta dagarna vaknar jag och känner mig bara lyckligt lottad att jag får hålla på med det jag älskar – att jag har en grym coach och peppande människor som hjälper mig. Jag tävlar för MIN skull. Tävlingsdieter sliter både mentalt och fysiskt – sure. Det är inte en dans på rosor alla dagar. Det är däremot ingen tävling i vem som mår sämst! Går man in med inställningen att man ska dö och dessutom utsätter kroppen för extrema omställningar = you will have a bad time. Jag började dieta väldigt tidigt för att slippa stressa och för att faktiskt kunna njuta av hela resan till tävlingen. För mig känns det poänglöst att plågas i flera månader, lägga ut tusentals kronor och offra flera timmar per dag för en tävling som inte känns rolig.

Så. Ni som tycker att jag inte kämpar tillräckligt hårt – det är nog en fråga om attityder 🙂

unomorerep
Idag har jag förbrukat kaffe, celsius och PWO för att överhuvudtaget kunna fungera, fniss! Föreläsningar på förmiddagen, intensivt axel/magpass, poseringsträning med Sandra och eget pluggande – full rulle.

Pusss!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats