Kan inte gå upp i vikt? | If not now - then when?

If not now – then when?

Annons

Kan inte gå upp i vikt?

föreefterBAM
50 kg vs 61 kg.

Väldigt många kämpar med övervikt. Väldigt många kämpar också med undervikt. Först av allt: ja, det finns sjukdomar som gör att det är extremt svårt att styra sin ämnesomsättning etc. Om vi dock förutsätter att man är frisk, alla värden är normala och att man har råd att äta tillräckligt – ja, då är väldigt få som inte “kan” gå upp i vikt.

Hemligheten, mina vänner? Ät mer än du gör av med. Är du en cardiolover och kan inte tänka dig att skära ner på träningen – ja, då får du äta ännu mer. Jag får ständigt kommentarer kring min kost, ungefär i denna stil:

“Men gud, vad mycket du äter!? Hur orkar du allt? Vart får det plats!?”

Som ni ser på bilden har jag gått upp en del i muskelmassa, men också i fett. Jag är en matälskare och godisälskare utan dess like. Sedan hösten 2012 har jag mer eller mindre konstant legat i uppbyggningsfas, och jag skulle ljuga katastrofalt mycket om jag sa att det var en “clean diet”. Jag förespråkar inte godis, glass och choklad som byggardiet – men det har definitivt varit ett dagligt inslag i väldigt många av dessa månader. Jag älskar nyttig, bra mat – men likväl allt onyttigt. Resultatet? En stor portion av båda delarna 😉

Hade jag ätit mer av det som är bra och mindre andel “bad stuff” hade jag förmodligen haft mindre andel fett. Kosten är en balansgång för mig och jag har lärt mig att vara ganska förlåtande mot mig själv.

Idag var sista dagen innan tävlingsdieten. Hädanefter kommer det inte finnas utrymma för något fusk, och jag vet att jag kommer hålla stenhårt på det. Eftersom jag ätit mycket och kört noll cardio sedan Yvette (bästa coachen!!) började hjälpa mig kommer dieten förmodligen ge ganska bra resultat, i synnerhet i början.

Nu är det jobb som gäller fram till 23.10. Puss på er!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats