När tiden hinner ikapp dig | If not now - then when?

If not now – then when?

Annons

När tiden hinner ikapp dig

sjukling

Jag jobbade (surprise, surprise) på som vanligt igår. Vid tolvtiden på natten hann läkarbesöket jag skjutit upp alldeles för många månader ikapp mig, och jag fick vackert åka till akuten. Lite blodprover, EKG, ultraljud och dylikt senare fick jag åka hem igen.

Jag har ingen livshotande hjärtsjukdom, eller något livshotande överhuvudtaget. Däremot tror läkarna att det kan vara Struma eller – mer sannorlikt – en ärftlig hjärtarytmi. För mig innebär det en vilopuls på 105-125, att det är tungt att andas, tryck över bröstet och en extrem trötthet. Det ska i alla fall fortsätta utredas och tills dess har jag fått lite betablockader som kan tas vid behov.

Long story short så sitter jag alltså här på en jobb- och träningsdag och gör varken eller. Jag har väldigt svårt att ta det lugnt och att dra ner tempot. Jag skäms över att ta en sjukdag och avskyr att “vara till besvär” för andra. Lite kloka ord från Luleås förmodligen snällaste kille fick mig dock att inse att det är okej.

Vi är ju trots allt inte maskiner, utan människor. Ibland får man dra i bromsen och faktiskt stanna tåget en stund.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats