Måste är en myt | If not now - then when?

If not now – then when?

Annons

Måste är en myt

coophets

Det här med att “inte ha tid” är en väldigt uttjatad debatt bland tränare vs. vill-men-hinner-inte. Det finns inget som heter “hinner inte”. Det finns bara prioriterar-annat-före. Om jag jobbar ett 12 h-pass och väljer att vila är det inte för att jag inte hinner, det är för att jag prioriterade att jobba före att träna.

Jamen, jobba måste man faktiskt! I’m here to tell you that there aint no such thing. Att de flesta jobbar, betalar räkningar, tvättar och städar är en följd av en rad olika faktorer där de allra flesta utförs för att slippa en trist konsekvens.

Den här veckan är jag inte ledig en enda dag. Jag jobbar 57 h. Givetvis kommer detta påverka min träning. Jag kommer vara trött, sliten och förmodligen ganska omotiverad. Men det är fortfarande inte så att jag inte hinner, eller inte orkar. Jag är simply i en period där jag väljer arbetet före allt annat.

Man kan lura sig själv hur mycket som helst med “jag måste spara pengar, jag måste måste måste”. Du måste ingenting. Allt är ett val. Jag väljer att jobba och det har givetvis en hel rad olika anledningar, men det är mitt val. Väljer du att strunta i träningen är det inte för att ditt barn behöver hämtas från dagis, eller för att tvätten ska vikas. Det är för att du väljer det.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats