Ät! | If not now - then when?

If not now – then when?

Annons

Ät!

föreefterapril
Jag på ca 50 kg vs ca 60 kg. Vad ser bäst ut? Jag väljer höger bild varje dag. Och vet ni vad – man måste ÄTA (och ge fan i att mesträna) om man vill ha resultat. Jag vet att jag postat denna bild förut, men med anledning av dagens ramblings fick det bli en throwback 🙂

Jag är ganska (läs väldigt) aktiv på instagram. Det som slår mig varenda dag, och då i synnerhet bland tjejer, är de extremt små portionerna. Jag kallar denna grupp för instakvargare. Dessa äter ofta en liten klick kvarg, lite varma hallon och som “extra” energiboost/cheatmeal en riskaka. EN. Riskaka. Nu äter jag ju i och för sig enligt periodisk fasta och älskar stora portioner, men även med 6-små-mål-a-day är portionerna och energinivån på varje måltid minimal!

Kom igen tjejer (och grabbar) – ät! Kvarg är supermat, liksom sallad och varma hallon. Men glöm i.n.t.e kolhydrater (nä, jag är inget fan av LCHF) och bra fett. Kroppen är beroende av alla delar, och i rätt mängd! Precis som det finns mestränare så finns det mesätare. Resultaten kommer att utebli om nutrition inte tillsätts i tillräcklig mängd, och risken är stor att du bryter ner musklerna. Ingen nyhet för de flesta, men likförbannat ser man folk som klagar på att de aldrig får resultat och sen äter som en treåring.

And honestly…

kvarg
Typisk “instakvargar-bild”

bild (18) kopiera
Mitt “mellanmål”. Visserligen under uppbyggarperiod, but you guys get the idea.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    YES! F-n vad du är bra och alltid har så rätt!:) Bra att någon tar upp och pratar om det här. Framförallt så behövs mer kunskap. Att kroppen inte svarar på svält och varför. Så mitt önskemål är att du skriver mer så att vi vanliga lär oss hur kroppen fungerar. Tack för att du är så bra!!

    1. hypermuse

      Gulle, bästa Linda! Tack för att DU är så bra!! 🙂 ska knåpa ihop ett inlägg när jag är mer i fas. Det är som du säger otroligt viktigt!

Annons
stats