Fat and proud pancake | If not now - then when?

If not now – then when?

Annons

Fat and proud pancake

Idag lyssnar jag på kroppen och tar en vilodag. Jag är bra på att köra på och gillar inte att göra saker “halvdant”, ett koncept som ibland fungerar bra – ibland mindre bra. Oh well. Vila och mat för ett helt kompani löser det mesta 😉

7b7c6abc7cf311e2b1d222000a1fb859_7
Offseason och överskott ett tag till, sen blir det beach13′ och då ska rutorna fram på allvar för första gången i mitt liv. Yeeeeeeeeh, who’s with me!?

Hursom, för att hålla mig själv från gymmet drog jag ihop ett nytt recept 🙂 När jag var liten var jag en av de få som älskade skolans feta, “stabbiga” ugnspannkaka. Vanliga ugnpannkakor blir ofta tunna, kletiga med ett bränt lager ovanpå…i alla fall för mig.

Om det är någon därute som, likt mig, vill ha sin ugnspannkaka fat och proud så har ni min version nedan. Clean, full med protein, långsamma kolhydrater och bra fetter.

e6a4979a7cff11e2bad822000a9f3047_7

Fat clean pancake
2 portioner

3 ägg
3 äggvitor
3 msk kokosmjöl
1 dl havregryn
1 dl mjölk
5 msk lätt Crème Fraiche
1 tsk kokosolja

1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa ägg och äggvitor poröst
3. Blanda ner övriga ingredienser och mixa med en stavmixer tills smeten är slät
4. Häll i en liten ugnsform
5. Grädda i mitten av ugnen 45-1 h

Jag åt den tillsammans med jordgubbsfluff (bodyscience jordgubb, frysta jordgubbar, stevia och lite mjölk) 🙂

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats